onsdag 11 februari 2009

VÄLKOMMEN IN


Kosmiska krafter har konspirerat för att den kommande helgens premiär av Disko Akademin kommer att äga rum. Sprickor i dimensionerna mellan oss dödliga och gudarna som sköter allt har gjorts synliga.
När dagen skulle spikas mellan mig och den oumbärliga butiken Rundgång och dess stolta ägare Dennis föll det sig på en Fredag, och utan att vi anade det med datumet 13. (För den som vill ha lite trivial kunskap om mig kan sägas att jag föddes på en Torsdag, en dag för tidigt, och på datumet den 12:e), men hursomhelst: en av de bästa skräckfilmerna som gjorts har även detta datum som sin titel, och med ett grymt fint soundtrack dessutom.
Discoproducenten Michael Zager tyckte tydligen att det borde gå att dansa till också, så han knåpade ihop en version för sitt project Hot Ice 1982:

Hot Ice - Theme From Friday The 13th Part 3

Och som om inte det var nog, har vår vän Emil Broomé som styr och ställer på Malmös finaste krog Brogatan lyckats boka in för samma kväll ett besök av Gerry Rooney, som var den ena halvan av Black Cock, ett legendariskt bootleg-skivbolag för disco re-edits under 90-talet.
Andra halvan var exil-britten DJ Harvey, vars skägg tydligen hade minst lika stor relevans för den nutida discon som hans tid med Larry Levan från det man kan döma av frågorna han fick under sin föreläsning för Red Bull Music Academy.
Skivorna som de släppte då är numera Ebay-material, och re-issues via Juno och Piccadilly går även dem för minst tio pund, och måste även förhandsbokas.

Men vill man höra musiken i förstahand är det lyckligtvis gratis som vanligt på Brogatans källargrotta Underlandet. Om discons tidslösa kraft fortfarande besitter Herr Rooneys fingrar återstår att se, men så här lät det i alla fall år 1998, från Love Hotel EP:

Black Cock Edits - Liftoman

Alltså: Disko Akademin slår upp sina dörrar i Rundgångs lokal klockan 17:00 till 20:00 nu på Fredagen den 13e Februari. BYOB gäller som vanligt.
Välkommen!

/S:R

2 kommentarer:

Emil Broomé, Harry White & revK sa...

roligt iniativ! Kommer förbi!

Jimmy sa...

instämmer! ses på fredag!